Bladerdeeghapjes met tomaat en pesto

40 stuks

Bereidingstijd:

20 minuten + 10 minuten baktijd 

Ingrediënten:

40 Cherry tomaatjes
35g basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
100g geraspte Parmezaanse kaas
Limoensap (½ limoen)
50ml olijfolie
Peper
Pakje bladerdeeg (10 stuks)

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 220 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.

Bereiden:

Pers het sap van een halve limoen en maal het teentje knoflook fijn. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 stukjes. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schik hier de plakjes bladerdeeg op. Neem een vork en prik twee tot drie keer in elk plakje zodat ze niet te veel opstijgen. Doe de basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaanse kaas, limoensap, olijfolie en peper in een geschikte keukenmachine. Meng alle ingrediënten tot een dikke pesto. Verwijder de toppen van de Cherry tomaatjes, was de tomaatjes en snijd elk tomaatje in 3 tot 4 plakjes. Beleg elk plakje deeg met 3 tot 4 plakjes tomaat. (in de vorm van een bloem). Bak de bladerdeeghapjes met tomaat ongeveer 10 – 15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Maak de hapjes af met een halve theelepel zelfgemaakte pesto.